“GEEN ZWOLLE PRIDE DIT JAAR, MAAR DE VLAG MOET WEL UIT!”
18 augustus 2020

“GEEN ZWOLLE PRIDE DIT JAAR, MAAR DE VLAG MOET WEL UIT!”

Zwolle Pride gaat zoals alle grote evenementen in Zwolle en in de rest van Nederland dit jaar niet door wegens de maatregelen die zijn genomen in verband met het Covid-19 virus. Er word op dit moment nog steeds druk gekeken naar een alternatief later dit jaar, maar zeker is dat er geen activiteiten zullen plaatsvinden in het laatste weekend van augustus, het weekend waarin Zwolle Pride 2020 had moeten plaatsvinden.

Toch doen wij als organisatie de oproep om op zaterdag 29 augustus de regenboogvlag te hijsen om toch te zorgen voor zichtbaarheid van de LHBTI+-community en om zo wederom aandacht te vragen voor het onderwerp. Het is in de afgelopen tijd maar weer eens pijnlijk duidelijk dat wij er nog lang niet zijn, dat wij niet kunnen rusten en dagelijks nog moeten strijden en vechten voor gelijke rechten, acceptatie en veiligheid. Daarom laten we zien dat we er zijn en dat wij nooit zullen buigen voor discriminatie, geweld, intimidatie of ongelijkheid!
Wij doen hierbij ook een dringend beroep op al onze Pride Partners & Sponsoren om ook op deze dag de vlag te tonen, om net als vorig jaar te laten zien dat iedereen, maar dan ook iedereen zich welkom mag en moet voelen in deze mooie stad en in deze prachtige provincie...Welcome to the city of L038VE❤️

Terug

ZWOLLE PRIDE | ZWOLLE PROUD