Over de PRIDE PARADE

Voor het eerst in de geschiedenis van onze mooie historische Hanzestad Zwolle (tevens ook hoofdstad van onze prachtige Provincie Overijssel) zal er een Pride Parade gehouden worden. Een parade waar inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend en kleurrijk spektakel, maar wat tevens ook een krachtig pleidooi moet worden voor de emancipatie en acceptatie van de LHBTI-community waar ook ter wereld!

Stichting Zwolle Pride nodigt samen met haar Pride Partners iedereen uit om zich aan te sluiten bij de City Parade, hoe klein of groot je boodschap ook is! Of je nu bedrijfsmatig meedoet of als individu, iedereen is welkom! Wij hopen door de laagdrempeligheid van de Pride Parade ook kleine LHBTI gerelateerde initiatieven en organisaties een podium te mogen bieden en zo zichtbaar te zijn voor de duizenden bezoekers! Daarom sluiten wij graag aan bij onze lieve collega's van de Utrecht Canal Pride met hun boodschap:

"ACCEPTATIE BEGINT BIJ ZICHTBAARHEID"

Dus haal je fiets uit het fietsenrek, poets je mooie cabrio of haal de tractor met platte wagen uit de schuur van je buurman, pleur er een enorme hoeveelheid glitters en ballonnen op and you're good to go!  

PRIDE WALK (tijdens de pride parade)

Deze demonstratieve optocht is bedoeld om de LHBTI-gemeenschap zichtbaarder te maken. Wij hopen dat zoveel mogelijk bezoekers van Zwolle Pride, organisaties en sympathiserende inwoners van de Zwolse regio met ons mee wandelen tijdens de Pride Parade met de Pride Walk.

Wil je aansluiten bij de Pride Walk? Dat kan! Zorg dan dat je tussen 13.00 en 13.30 uur aanwezig bent bij de ingang van het Provinciehuis. Meelopen met een organisatie? Dan is het fijn als je van te voren even contact met ons opneemt met onze coördinator Rebekka Smit via rebekka@zwollepride.nl

 

 

 

zwolle pride 2019
gaat dan echt beginnen over: