Pride in Concert | Klassiek | het Academiehuis

Kunst Collectief Friese Koe: een jong initiatief van vier Zwolse queer-vrienden.
Alle vier een nauwe band met klassieke muziek: Steven Faber, Frans Haverkort en Marco Hup studeerden alle drie af aan het conservatorium en Sander Musch was een aantal jaar concertorganisator van nationale klassieke concerten.
Zij dragen Zwolle Pride een warm hart toe. Met dit concert voorzien ze Zwolle Pride Festival van mooi aanbod om de diverse en kleurrijke Zwolse queer-community te representeren en bedienen.
Met klassieke muziek laten ze zien welke bijdragen queer-componisten aan de cultuur hebben geleverd en hoe deze, vaak gevierde componisten, als mens de nodige problemen ondervonden om te kunnen zijn wie ze waren.
Met een brede opvatting van ‘klassieke muziek’ schetsen ze een beeld van de ontwikkeling van homo-emancipatie door de eeuwen heen. De aandacht van het collectief gaat allereerst uit naar het samenstellen en organiseren van een interessant programma voor deze gelegenheid. Deze eerste editie is een pilot, en met een aantal fantastische queer-musici en bondgenoten belooft het een prachtig concert te worden.

De samenstelling van deze gelegenheids musici en -performers wordt later bekend gemaakt.

Locatie

Grote Markt 18
Zwolle

Start datum/tijd

zondag 25 augustus 2024
15:00

Eind datum/tijd

zondag 25 augustus 2024
16:15

Activiteit afbeeldingen


Wil jij Zwolle Pride Festival ondersteunen?https://whydonate.nl/fundraising/zwolle-pride-zwolle-festival