Workshop Theatre of the Oppressed | museum ANNO

Intersectionaliteit: eenheid of tegengestelde belangen? Pride-manifestaties hebben soms aparte onderdelen voor bepaalde groepen. De een ziet dit als noodzakelijk: binnen LHBTQI+ heeft niet iedereen gelijke kansen en mogelijkheden. De ander ziet dit als bedreiging: hierdoor kunnen groepen tegen elkaar uitgespeeld worden.

Theatre of the Oppressed (TO) is een wereldwijde beweging die streeft naar een wereld zonder onderdrukking. Theater wordt gebruikt als middel voor emancipatie, empowerment en gezamenlijke strijd. Hoe kun je verschillende belangen erkennen en toch een eenheid vormen? Gaan Black Pride en Gay Pride, bewegingen die ongeveer tegelijkertijd zijn ontstaan, samen en hoe stimuleer je de dialoog?

In deze interactieve workshop gebruiken we TO-technieken om wegen naar de eenheid te vinden en om haar, eenmaal gevonden, te vieren. Geen kennis of ervaring met theater vereist.

Workshop 1: 11.00-12.00
Workshop 2: 12.30-13.30

Deelname is gratis!

Workshopleider: Ronald Matthijssen, Comité 30 juni/1 juli Zwolle

Ronald Matthijssen werkt sinds 1990 met Theatre of the Oppressed en geeft workshops in binnen- en buitenland. Hij is sinds begin dit jaar ook adviseur en producent bij het Comité 30 juni/1 juli in Zwolle. Daarnaast is hij werkzaam als HBO-docent en vertaler.

 

Locatie

Melkmarkt 41
Zwolle

Start datum/tijd

zaterdag 26 augustus 2023
11:00

Eind datum/tijd

zaterdag 26 augustus 2023
13:30

Activiteit afbeeldingen


Wil jij Zwolle Pride Festival ondersteunen?https://whydonate.nl/fundraising/zwolle-pride-zwolle-festival